BNR intentioneaza sa demareze un ciclu de reducere a ratelor dobanzii de politica monetara, incepand chiar cu urmatoarea sedinta a CA, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, aratand ca spera ca vestile din economie, inclusiv din agricultura, sa nu intrerupa acest proces.

"La noi va urma un ciclu de reducere. Noi nu obisnuim sa preanuntam ce vom face in urmatoarea sedinta, dar cand vorbim de redeucerea pe toate palierele a indicatorilor cu care masuram inflatia si de reducerea anticipatiilor inflationiste", a spus Isarescu la conferinta de presa dupa sedinta Consiliului de Administratie pe probleme de politica monetara.

Guvernatorul BNR a explicat ca scaderea inflatiei se realizeaza mai repede decat s-a anticipat la inceputul anului, cu minime istorice in februarie si martie, si cu o evolutie similara chiar si in aprilie, ceea ce va determina devansarea reducerii de dobanda, programata initial pentru a doua parte a anului.

"Vom incepe un ciclu pe care speram sa nu-l intrerupem, in functie de stirile din economie, care depind si de vreme (...) Un ciclu de cateva sesiuni de reducere in ceea ce priveste rate dobanzii de politica monetara. Nu vom ramane in niciun caz izolati de restul Europei", a afirmat seful bancii centrale.

Urmatoarea sedinta a Consiliului de Administratiei pe probleme de politica monetara este programata pe 1 iulie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.