Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei a decis joi sa mentina rata dobanzii de politica monetara la 5,25%, scrie MEDIAFAX.

"In sedinta din 2 mai 2013, Consiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei a hotarat urmatoarele: mentinerea ratei dobanzii de politica monetara la nivelul de 5,25% pe an; gestionarea adecvata a lichiditatii din sistemul bancar si mentinerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si in valuta ale institutiilor de credit", se arata intr-un comunicat al BNR.

Pe de alta parte, CA-ul BNR a decis joi sa ingusteze coridorul simetric format de ratele dobanzilor facilitatilor permanente in jurul ratei dobanzii de politica monetara la +/- 3 puncte procentuale de la +/-4 puncte procentuale anterior, motivand ca masura va tempera volatilitatea dobanzilor.

Totodata, CA al bancii centrale a analizat si aprobat joi Raportul trimestrial asupra inflatiei, care va fi prezentat miercuri, 8 mai, intr-o conferinta de presa.

Banca centrala are pentru acest an o tinta de inflatie de 2,5%, plus/minus un punct procentual, iar cea mai recenta prognoza a BNR indica pentru finalul anului un nivel de 3,5%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.