Romania trebuie sa plateasca, in luna mai, suma de 201,4 milioane euro catre Fondul Monetar International (FMI), Uniunea Europeana (UE) si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD), din imprumutul stand-by contractat in 2009, potrivit datelor furnizate de Guvernul Romaniei.
Prima plata din aceasta luna va avea loc pe data de 10 mai catre UE si va fi in valoare de 33,8 milioane euro, reprezentand plati de dobanzi si comisioane.

Cinci zile mai tarziu, urmeaza ca Romania sa achite doua milioane de euro, in plati de dobanzi si comisioane, catre BIRD, iar cea de-a treia plata va avea loc pe 23 mai, suma ridicandu-se la 165,6 milioane euro, din care 154,6 milioane euro sunt rambursari de rate de capital si 11 milioane euro plati de dobanzi si comisioane.

Romania trebuie sa efectueze, in acest an, plati in valoare totala de peste 1,164 miliarde euro catre FMI, UE si BIRD. In primele patru luni din 2013, din suma totala datorata au fost achitate 227,1 milioane euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.