Compania PepsiCo a fost nevoita sa inlature o reclama pentru bautura Mountain Dew.

In spotul cu pricina, o femeie care a fost victima violentei este nevoita sa identifice pe atacatorul ei dintr-un grup de oameni de culoare... si o capra.

Capra respectiva este mascota bauturii si vocea sa este redata de rapperul "Tyler, The Creator" care spune replici precum: "sa nu cumva sa ma parasti", "paraciosul o sa ajunga in copci", "cand scap de aici te rezolv" etc. In cele din urma femeia tipa si fuge.

Spotul respectiv este al treilea dintr-o serie creata de acelasi rapper. In primul spot, capra o ataca pe femeie, pentru ca nu se satura cu un singur Mountain Dew. Puteti sa vedeti clipul respectiv aici.

"In lumea Mountain Dew, orice suspect este de culoare. Nu orice fel de oameni de culoare, ci genul pe care il vedeti doar in videoclipurile hip-hop. Mountain Dew a setat un nou standard pentru rasismul corporatist. Decizia lor de a include stereotipuri rasiale este dezgustatoare. Nici nu mai vorbim de faptul ca acelasi brand a decis ca persoanele de culoare se afla la acelasi nivel cu animalele"
, a declarat doctorul Boyce Watkins, in incercarea de a explica de ce reclama este atat de ofensiva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.