Bugetul Capitalei a fost aprobat de Consiliul General, cu aproximativ 80 de modificari, propuse, sambata, in sedinta, de consilierii USL, alesii PDL din consiliu parasind sala inainte de vot, iar cei ai PPDD abtinandu-se.

Discutiile privind proiectul de buget al Capitalei, in sedinta de sambata a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), au inceput prin citirea, timp de doua ore, a unei liste cu modificarile propuse de consilierii USL.

In cea mai mare parte, modificarile constau in trecerea unor sume de bani de la un capitol bugetar la altul.

Astfel, s-a propus suplimentarea bugetului RATB cu 30 de milioane de lei, a bugetului RADET, cu 60 de milioane de lei, diminuarea bugetului Clubului Sportiv Municipal, cu 5 milioane de lei, precum si majorarea alocatiei de hrana, cu 2,9 milioane de lei, pentru persoanele asistate.

O alta modificare consta in suplimentarea veniturilor bugetului local cu suma de 82,9 milioane de lei, reprezentand bani din amenzi, concesiuni si inchirieri de spatii si alte venituri. Modificarile aduse proiectului de buget au fost grupate in doua amendamente, pe care consilierii generali ai USL le-au votat, ulterior votand si proiectul de buget.

Dupa citirea modificarilor propuse, consilierii PDL au anuntat ca nu vor vota nici amendamentele, nici proiectul de buget si s-au retras din sala.

"Grupul PDL nu va vota acest buget pentru ca asistam la o lupta intre primarii a doua sectoare ale Capitalei si primarul general", a declarat, la prezidiu, reprezentantul consilierilor PDL. Si reprezentantul grupului PPDD din CGMB a luat cuvantul inainte de votarea proiectului de buget, precizand ca membrii acestei formatiuni se vor abtine, scrie MEDIAFAX.

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a declarat, sambata, ca bugetul Municipiului Bucuresti, votat sambata in Consiliul General, este unul paralel, care s-a nascut spontan, de dimineata, la comanda politica, precizand ca, daca nu va fi functional si legal, il va ataca in instanta.

"Este un buget paralel, care s-a nascut spontan, azi dimineata, la comanda politica, care nu face altceva decat sa distruga toate domeniile de activitate", a spus Oprescu, dupa ce consilierii generali au aprobat proiectul de buget al Municipiului Bucuresti.

Citeste si:
Cum să treci peste frig fără ilic. Soluții care îți țin casa caldă...
Cum să treci peste frig fără...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.