Ministerul Agriculturii vrea sa directioneze 1 miliard euro din fonduri structurale pentru irigatii

Ministerul Agriculturii incearca sa directioneze 1 miliard euro, din cele 21 miliarde euro fonduri structurale alocate pana in 2020, catre infrastructura de baza din irigatii, ceea ce va extinde suprafata irigabila cu 800.000 de hectare, si sa interzica transferul infrastructurii catre mediul privat

"Pentru programul de irigatii, cea mai importanta masura pe care vrem s-o aplicam pe termen lung sau mediu este refacerea infrastructurii de baza din irigatii. Am identificat cu ajutorul Bancii Mondiale ca putem sa extindem suprafata care se poate iriga in Romania cu 800.000 de hectare, insa necesarul este de un miliard de euro. Bugetul de stat nu si-a permis si nu-si permite acest lucru", a declarat marti ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, citat de MEDIAFAX.

El a precizat ca, desi negocierile dintre autoritatile romane si reprezentantii Comisiei Europene au esuat in luna februarie pe aceasta tema, ideea nu a fost abandonata, discutiile continuand.

"Nu avem nevoie de fonduri suplimentare, ci sa avem dreptul ca din cei 21 de miliarde de euro care vin in 2014-2020 pe fonduri structurale sa putem indrepta un miliard de euro pe infrastructura de baza. Este o discutie si o disputa ampla la nivelul Consiliului, la nivelul Comisiei Europene, unde sunt anumite zone, adica cei de la Mediu care nu permit finantarea dezvoltarii infrastructurii de baza pentru irigatii, care ar duce la epuizarea resursei importante de apa. Cred ca prin argumentele pe care le vom prezenta putem sa directionam acesti bani", a adaugat Constantin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.