Primarul municipiului Craiova, Lia Olguta Vasilescu, a declarat, luni, ca au fost incepute procedurile pentru constructia prin concesiune a autostrazii Pitesti- Craiova.

"Am avut emotii ca domnul Dragnea (ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea, n.r.) ar putea sa traga autostrada de sud pe la Alexandria. Desigur, si aceea era buna pentru noi, insa mai importanta pentru noi este autostrada Pitesti-Craiova, pentru ca ne leaga de un alt oras important pentru industria de masini, iar Ford a cerut autostrada care sa ne lege de Pitesti.

Putem spune acum ca vom avea autostrada pana la Constanta si nu mai pot spune investitorii ca nu pot veni la Craiova din cauza infrastructurii care nu le permite sa-si scoata productia din fabrica", a declarat primarul, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Vasilescu a afirmat ca exista discutii cu mai multe firme privind constructia autostrazii si ca aceasta va costa 1,5 miliarde de euro.

"Se poarta discutii cu mai multe firme interesate. Eu cred ca lucrarile nu vor incepe mai devreme de anul viitor pentru ca mai intai trebuie sa se faca exproprierile. Autostrada va costa 1,5 miliarde de euro",
a mai spus primarul Craiovei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.