Dimitris Sophocleous, administratorul Cailor Ferate romane, a demisionat luni dupa-amiaza.

Directorul general a demisionat dupa doar doua luni de activitate, din moment ce Sophocleous a preluat aceasta pozitie in luna ianuarie, dupa ce ministrul Relu Fenechiu il inlocuise pe fostul director general, Stefan Ruseanu.

Decizia vine dupa ce Adunarea Generala a Actionarilor a respins planul de management propus de managerul grec.

Ministerul Transporturilor a respins planul de administrare propus de Consiliul de Administratie al CFR SA, ceea ce duce la incetarea mandatului administratorilor, care acuza factorul politic ca este "disperat" sa nu piarda controlul unei companii de stat si a finantarilor europene.

"Conducerea Companiei Nationale CFR SA a luat act, cu surprindere si regret, de respingerea Planului de administrare de catre actionariatul reprezentat de Ministerul Transporturilor (...) Apreciem ca aceasta schimbare intempestiva nu este fundamentata de ratiuni economice, situatia companiei imbunatatindu-se in ultimele luni, ci mai degraba de disperarea factorului politic de a pierde influenta asupra resurselor unei companii de stat si a finantarilor europene", se arata intr-un comunicat de presa transmis de conducerea companiei.

Dimitris Sophocleous a anuntat ca demisioneaza, ca urmare a respingerii planului, scrie MEDIAFAX.

Fost manager la companii precum Romtelecom sau AD Pharma si presedintele Consiliului de Administratie al dezvoltatorului imobiliar Impact, Sophocleous a preluat in luna ianuarie functia de director general al companiei CFR, in urma unui proces de recrutare de manageri profesionisti.

Administratorii CFR SA sunt, alaturi de Sophocleous, Lucian Isar (presedinte), Enache Jiru, Danut-Leonard Sandu si Florian Raimund Kubinschi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.