Presedintele cipriot Nicos Anastasiades a declarat vineri ca va cere Uniunii Europene un "ajutor suplimentar" pentru tara sa, care se confrunta cu masuri severe impuse in cadrul unui plan de salvare al Eurogrup.

Seful statului cipriot spune ca a discutat deja cu comisarul european pentru afaceri economice si monetare, Olli Rehn, inaintea reuniunii ministrilor de finante din zona euro de vineri de la Dublin, in cadrul careia ar urma sa se finalizeze planul de salvare.

El a indicat de asemenea ca le va scrie si presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si presedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy:

"Scrisoarea catre Barroso si Van Rompuy va sublinia necesitatea unei schimbari a politicii UE fata de Cipru, acordandu-i un ajutor suplimentar, tinand cont de dificultatile cu care ne confruntam din cauza crizei economie si a masurilor care ne-au fost impuse", le-a spus presedintele Nicos Anastasiades jurnalistilor, fara a face precizari suplimentare.

Totusi, Luc Frieden, ministrul de finante din Luxemburg, a declarat vineri, inaintea reuniunii Eurogrupului, ca Uniunea Europeana, BCE si FMI nu pot majora valoarea pachetului de asistenta financiara pentru Cipru, in ciuda informatiilor care arata ca necesitatile de finantare ale Nicosiei sunt mai mari decat se estima, scrie hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.