Directorul general al Oracle, Larry Ellison, a fost cel mai bine platit CEO din SUA in 2012, dupa ce a obtinut pentru activitatea de anul trecut o compensatie financiara de 96,2 milioane de dolari, cea mai mare parte a pachetului reprezentand bonusuri in actiuni, relateaza MEDIAFAX.

Astfel, Ellison a primit salariu, bonificatii si bonusuri in valoare de 3,9 milioane de dolari, plus un pachet de actiuni la preturi preferentiale in valoare de 90,7 milioane de dolari, potrivit New York Times, preluat de Bloomberg.

Pe locul al doilea se gaseste Richard Bracken, CEO-ul HCA Holdings, cel mai mare operator privat de clinici si spitale la nivel mondial. Bracken a primit pentru activitatea de anul trecut un pachet de 38,6 milioane de dolari.

Directorul general al Walt Disney Co., Robert Iger, este pe pozitia a treia cu 37,1 milioane de dolari, urmat de CEO-ul Nike, Mark Parker, cu 35,2 milioane de dolari.

Topul celor mai bine platiti CEO este completat de
Philippe Dauman, seful Viacom - 33,4 milioane dolari
John Donahoe, directorul eBay - 29,7 milioane dolari
Howard Schults, directrul general Starbucks - 28,9 milioane dolari
Seful Occidental Petroleum, Stephen Chazen- 28,5 milioane de dolari,
CEO-ul American Express, Kenneth Chenault - 28 milioane de dolari
Louis Camilleri, Philip Morris International, cu 24,7 milioane de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.