Carnea de miel se va vinde cu 30 de lei kilogramul, a declarat, vineri, la Sibiu, presedintele Sindicatului National al Crescatorilor de Ovine si Caprine, care a precizat ca fermierii au avut costuri foarte mari cu intretinerea oilor in aceasta iarna, dar se tine cont si de puterea de cumparare.

Intrebat, vineri, intr-o conferinta de presa, la Sibiu, cu cat vor putea cumpara romanii carne de miel de Pasti, presedintele Sindicatului National al Crescatorilor de Ovine si Caprine, Marcel Andrei, a raspuns ca "totul depinde de piata".

"Tinand cont ca suntem in 5 aprilie si crescatorii tin oile pe stabulatie, ca nu este vegetatie, costurile pentru iernat au fost foarte mari. La un pret de 30 de lei kilogramul nici nu ne-am acoperi costurile. Pe de alta parte, trebuie sa tinem cont si de puterea de cumparare a populatiei si, daca vrem sa vindem, trebuie sa ne adaptam pietei”, a spus Marcel Andrei, citat de MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, fermierii nu pot estima "preturi fixe, bine stabilite, pentru ca, daca piata nu accepta, degeaba cer", insa a adaugat ca intentia este sa se vanda carnea de miel cu 30 de lei pentru un kilogram. De asemenea, branza proaspata se va vinde cu 20 de lei pentru un kilogram.

"Sunt produse perisabile si nu ne putem juca. In momentul in care le-am facut, iesim cu ele pe piata, trebuie sa le vindem", a afirmat Andrei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.