Compania aeriana Tarom vrea sa contracteze servicii de asigurare a flotei, in baza unui contract cu o valoare estimata la 2,4 milioane de dolari.

Contractul include asigurare casco pentru aeronave civile si piese de schimb, de raspundere fata de pasageri, bagaje, marfa, posta, terti, precum si de reducere a fransizei (valoarea despagubirii care trebuie acoperita de catre clientul asigurat, si nu de catre firma de asigurare - n.r.) casco deductibile la aeronave si motoare de schimb, potrivit unui anunt de intentie al companiei de stat.

Data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare este 1 mai. Criteriul de atribuire al contractului este pretul cel mai scazut. Proiectul va fi finantat din surse proprii, se arata in anunt.

Flota companiei a fost asigurata in ultimii ani de Astra Asigurari.

"In prezent este in vigoare intre Tarom si Astra Asigurari contractul de servicii de asigurare casco pentru aeronave civile si piese de schimb (inclusiv asigurare de reducere a fransizei casco deductibile la aeronave si motoare de schimb), asigurare de raspundere fata de pasageri, bagaje, marfa, posta, terti. Acest contract a intrat in vigoare la data de 1 mai 2012 si expira la data de 30 aprilie 2013. In perioada 2008-2012 prestatorul serviciilor de asigurare mentionate mai sus a fost de asemenea Astra Asigurari, pe baza de contracte cu durata de valabilitate a cate 12 luni, fiecare contract fiind incheiat in urma procedurilor de licitatie deschisa. Nu putem comunica sumele aferente acestor contracte din motive de confidentialitate prevazute in clauzele contractuale", a comunicat Tarom, scrie MEDIAFAX.

Cu o flota de 24 de aeronave, Tarom este cel mai mare client local in domeniul asigurarilor de mijloace de transport aerian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.