Transportul auto de pasageri fara forme legale se situa la 25% la sfarsitul lunii martie a acestui an, in crestere de la 18% in aceeasi luna din 2012, potrivit datelor Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT).

"In Parlamentul Romaniei initiativa de modificare a legislatiei pentru a putea aplica masuri concrete impotriva transportului ilicit cu autoturisme si anume propunerea pentru completarea art. 55, punctul 5 din legea nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si inchiriere avand Plx 206/2011 este abandonata in sertarele comisiei de industrii si servicii", se arata intr-un comunicat al FORT.

Potrivit datelor federatiei, sute de autovehicule au fost modificate pentru a reduce (in acte) numarul de locuri, ocolind astfel obligatiile legale ce se impun autovehiculelor de peste 8+1 locuri, scrie MEDIAFAX.

"Alte mii de autoturisme 8+1 se pregatesc in perioada urmatoare de transformare in autoturisme cu 7+1 locuri pentru a evita ultimele modificari legislative. Ca ultima solutie pe termen scurt FORT a elaborat un material de informare ce va fi pus la dispozitia calatorilor cu speranta ca acestia vor intelege riscurile la care se expun daca apeleaza la «servicile» falsilor transportatori", mai arata federatia.

FORT sustine ca prin extinderea acestei practici bugetul de stat pierde anual direct si indirect milioane de euro.

"Cei mai interesati de acest fenomen ar trebui sa fie reprezentantii Ministerului Finantelor, celui de Interne, respectiv Ministerului Transporturilor, insa acestia ridica din umeri si nu fac nimic pentru intrarea in normalitate", spune FORT.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.