Majoritatea grecilor, respectiv 63,5%, sunt in favoarea euro si impotriva revenirii la drahma, in pofida masurilor de austeritate impuse tarii in ultimii patru ani si a problemelor financiare din Cipru.

Numai 29,8% s-au declarat in favoarea revenirii la drahma, iar 6,7% nu au raspuns, potrivit unui sondaj publicat de jurnalul Ethnos.

Sondajul a fost efectuat in perioada 26-28 martie, dupa aprobarea de catre Parlamentul din Cipru a restructurarii sectorului bancar, in schimbul unui imprumut din partea zonei euro si FMI de 10 miliarde de euro.

Un al doiea sondaj realizat de MRB Hellas in aceeasi perioada a aratat ca 58,3% dintre greci vor mentinerea Greciei in zona euro, dar aplicarea unei politici economice diferite de austeritatea stricta, scrie MEDIAFAX.

Discutiile privind apartenenta la euro au reaparut din cauza crizei din Cipru, urmarita indeaproape de greci din cauza legaturilor politice si istorice cu insula din sud-estul Mediteranei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.