Business1 Aprilie 2013

Lectura de un minut

Gral Medical preconizeaza ca in al doilea semestru al anului va deschide oficial, in Bucuresti, primul sau spital privat, pe care il dezvolta pe o infrastructura existenta, din fonduri proprii, si nu de la zero, cum intentionase initial.

Compania a decis transformarea, in etape, a unui centru de diagnostic in spital, desi planurile initiale vizau o investitie greenfield de 30 milioane euro, cu finantare externa. Astfel, investitia in cladirea in care este dezvoltat spitalul a debutat cu o clinica, care a fost completata ulterior cu un centru de imagistica, unul de dializa, unul de radioterapie si chimioterapie si, in acest an, cu sectia de chirurgie.

"Anul 2012 a fost anul in care am decis sa lansam investitia sectiei de chirurgie din fonduri proprii. Directia a fost data de costurile de oportunitate, pornind de la ideea ca infrastructura de ambulatoriu a spitalului se finalizase, iar singurul element care lipsea era sectia de chirurgie. Acesta este si motivul pentru care am investit peste un milion de euro in blocul operator, iar in semestrul al doilea vom opera primii pacienti. In semestrul al doilea preconizam lansarea oficiala a spitalului, cu 55 de paturi”, a declarat, potrivit MEDIAFAX directorul de dezvoltare-promovare al companiei, Robert Chitan, care a precizat ca investitia nu mai este de 30 milioane euro.

El a adaugat ca numarul paturilor de spitalizare va ajunge ulterior la 100.

In 2013, Gral va mai investi aproape 1,5 milioane euro intr-o a doua sectie de radioterapie in cadrul spitalului, dotata cu echipamente oncologice de ultima generatie.

Citeste si:
Spitalul Municipal Arad, inundat după ce a plouat torențial
Spitalul Municipal Arad,...

Cladirea in care este dezvoltat spitalul este situata in zona pietei Alba Iulia din Capitala, are o suprafata de circa 10.000 metri patrati si se desfasoara pe doua etaje.

Directorul de dezvoltare-promovare al Gral a mai aratat ca planurile viitoare ale companiei includ extinderea spitalului cu sapte etaje, care vor fi construite pornind de la unul dintre corpurile cladirii existente.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.