Afla ce scumpiri ne asteapta incepand cu 1 aprilie.

De la 1 aprilie se ridica preturile la pasapoarte, bere si tigari.

Peste cateva zile, contravaloarea unui pasaport simplu temporar va fi de 100 de lei, mai mult cu 16 lei, la care se adauga tariful suplimentar de 100 de lei si taxa consulara de 32 de lei, scrie romanialibera.ro. In total, 232 de lei. Pasaportul simplu electronic, cu valabilitate de 5 ani, va costa cu 26 de lei mai mult, adica 302 lei, cu tot cu taxa consulara. In schimb, in cazul celui pentru minorii sub 6 ani pretul ramane neschimbat, 276 de lei.

Noile tarife intra in vigoare de la 1 aprilie, iar cei Directia Generala de Pasapoarte Bucuresti spun ca majorarile sunt determinate de cresterea preturilor percepute de Compania Nationala Imprimeria Nationala S.A., furnizorul blanchetelor de pasapoarte.

Si acciza la bere va creste de la 1 aprilie de la 0,748 euro/hl/1 grad Plato la 0,8228 euro si de la 0,43 euro la 0,473 euro in cazul producatorilor independenti cu o capacitate de productie anuala ce nu depaseste 200.000 de hectolitri, potrivit ziare.com.

"Masura de crestere a accizei afecteaza in mod direct consumatorul, intrucat pe fondul contextului economic dificil, piata berii nu poate sustine această modificare a accizei cu 10%. Producatori sau autoritati fiscale, trebuie sa ne gandim intotdeauna la ce isi pot permite oamenii, pentru ca taxarea este o decizie care ii afecteaza direct", a explicat Constantin Bratu, directorul general al asociatiei Berarii Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.