Google intentioneaza sa produca ochelari digitali in Statele Unite, cu functii asemanatoare smartphone-urilor, precum inregistrarile video, trimiterea de mesaje si folosirea hartilor, in colaborare cu compania taiwaneza Foxconn Technology Group.

Ochelarii proiectati de Google vor fi fabricati de compania taiwaneza la o unitate de productie din California, a precizat sursa.

Cofondatorul Google Sergey Brin considera ca ochelarii, numiti Project Glass, sunt viitorul computerelor mobile, el considerand smartphone-urile depasite.

Noul dispozitiv foloseste recunoasterea vocala ca metoda primara de interactiune. Ochelarii transmit pe lentile informatii in timp real, iar utilizatorul va folosi fraze standard pentru a face fotografii, a inregistra materiale video, a trimite mesaje sau a se folosi de harti.

Pentru a demonstra capacitatea ochelarilor digitali, Google s-a folosit de designeri de moda, parasutisti, acrobati si piloti, potrivit imaginilor postate pe pagina web dedicata noului proiect, scrie MEDIAFAX.

Financial Times a relatat joi ca ochelarii vor fi fabricati de compania Hon Hai Precision Industry, parte a grupului Foxconn.

Reprezentantii Foxconn si Google au refuzat sa comenteze.

Foxconn, cu sediul in Taipei, este cel mai mare producator sub contract de electronice si principal furnizor de iPhone-uri, iPad-uri si iPod-uri pentru Apple. Fabricile Foxconn din China si Brazilia livreaza pana la 400.000 de iPhone-uri pe zi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.