Consumul intern de carne de vita a scazut cu minim 10% comparativ cu perioada similara a anului trecut, iar exporturile de carne de vita si cal au ajuns aproape de zero ca urmare a scandalurilor de pe piata din ultima perioada.

"Consumul de carne de vita si cal pe piata interna a scazut in aceasta perioada cu zeci de procente. Nu stim insa daca scaderea este din cauza intrarii in Postul Pastelui sau din cauza scandalurilor din piata", a spus Jurconi in urma unei intalniri cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

El a aratat ca, fata de aceeasi perioada a anului trecut, consumul intern de carne de vita si cal s-a diminuat cu minim 10%.

Totodata, presedintele Federatiei a afirmat ca in ultima perioada exporturile de carne de vita si cal s-au redus drastic, ajungand aproape de zero.

Jurconi a declarat recent, pe aceasta tema, ca nu se mai asteapta pentru acest an la vanzari de carne de cal pe pietele externe, aratand ca volumul de 6.000 - 7.000 de tone cat se exporta anterior scandalului era semnificativ, agricultura avand nevoie de acesti bani. Cea mai mare cerere pentru carnea de cal venea din Franta si Italia, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.