Deficitul bugetar dupa primele doua luni s-a plasat la 2,44 miliarde de lei, 0,39% din Produsul Intern Brut (PIB), mai mic fata de cel de 2,7 miliarde lei, sau 0,46% din PIB, din aceeasi perioada a anului trecut.

Veniturile bugetului general consolidat, in suma de 29,28 miliarde lei, reprezentand 4,7% din PIB, au fost cu 0,1% mai mari in termeni nominali fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Impozitul pe venit a crescut cu 11,9% fata de aceeasi perioada din anul precedent, in timp ce impozitul pe profit inregistreaza o scadere cu 1,2 miliarde lei ca urmare a faptului ca termenul de plata a acestuia a fost decalat de la 25 ianuarie la 25 martie ale anului, astfel ca veniturile colectate din impozitul pe profit vor fi comparabile ca nivel de incasare la sfarsitul trimestrului I 2013, potrivit Ministerului Finantelor.

Evolutii favorabile s-au inregistrat si la accize (+18,9%) si contributii de asigurari (+2,4%).

Cheltuielile bugetului general consolidat, in suma de 31,73 miliarde lei, reprezentand 5,1% din PIB, s-au redus in termeni nominali cu 0,7% fata de aceeasi perioada din anul precedent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.