In ultimii ani, odata cu explozia vanzarilor de telefoane mobile inteligente si de tablete, au aparut o multitudine de site-uri care comercializeaza produsele mult sub pretul pietei.

Este imposibil de crezut totusi ca un client isi poate achizitiona cel mai nou smartphone sau tableta lansate pe piata la un pret si de pana la 500 de lei mai mic cu tot ceea ce inseamna suport tehnic in cazul unor probleme, deci garantie, sau certitudinea ca in momentul in care soseste coletul, in realitate, clientul sa gaseasca intocmai produsul dorit.

Desi autoritatile din Romania sunt extrem de vigilente cand vine vorba de aparitia unor astfel de site-uri, venind in sprijinul tuturor clientilor nemultumiti de serviciile oferite de catre acestea, chiar si organizatiile de Protectie ale Consumatorului se vad de multe ori depasite in incercarea de a le identifica si de a le trage la raspundere.

De unde vine diferenta atat de mare de pret

Diferenta de pret dintre un produs comercializat prin intermediul unui site oficial, care functioneaza in legalitate, si unul al carui date de identificare sunt de negasit este una foarte mare. Asa se face ca un iPhone 5, versiunea de 16GB ajunge sa coste si cu pana la 500 de lei mai putin. Acelasi lucru este valabil si in cazul Samsung Galaxy S3, un alt smartphone foarte ravnit in Romania, care ajunge sa coste si sub 1.500 de lei, cu peste 500 de lei mai putin decat daca este achizitionat dintr-un magazin cu acte in regula, preturile fiind mereu adaptate la cursul de schimb din ziua respectiva.

Citeste articolul complet pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.