Marea Britanie ar putea sa fie retrogradata din categoria AAA de o a doua mare agentie de rating, dupa ce, vineri, Fitch Ratings a avertizat ca a plasat ratingul suveran al Marii Britanii sub supraveghere pentru o posibila retrogradare, transmite Reuters.

Anuntul Fitch Ratings vine la o luna dupa ce Moody's Investor's Service a coborat, cu o treapta, ratingul Marii Britanii de la 'AAA' la 'Aa1'. In urma acestei decizii, Marea Britanie s-a alaturat Statelor Unite si Frantei, care si-au pierdut calificativul 'AAA' de la cel putin o mare agentie de evaluare financiara.

"Plasarea sub supraveghere reflecta ultimele prognoze economice si fiscale publicate de Office for Budget Responsibility (OBR), care arata ca datoria guvernamentala a Marii Britanii va atinge nivelul maxim mai tarziu decat se estima anterior", a informat Fitch intr-un comunicat, citeaza economica.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.