Congresul Statelor Unite a aprobat joi un proiect de lege referitor la cheltuielile federale, prin care se evita blocarea partiala a activitatilor guvernamentale, acesta fiind un exemplu rar de colaborare transpartinica in legislativul american.

Proiectul a fost aprobat cu 318 voturi "pentru" la 109 "impotriva" si va fi trimis spre promulgare presedintelui Barack Obama. Masura, care va permite finantarea agentiilor federale pana la 30 septembrie, respectiv sfarsitul anului fiscal 2013, a fost aprobata miercuri de Senat cu 73 de voturi pentru la 26.

Legislatia actuala referitoare la finantarea agentiilor guvernamentale expira la 27 martie.

Marea majoritate a republicanilor au sprijinit proiectul de lege, numai 27 fiind impotriva. In cazul democratilor, peste jumatate dintre acestia au votat pentru si 82 impotriva, scrie MEDIAFAX.

Proiectul mentine reducerile de cheltuieli care au intrat in vigoare la inceputul lunii martie, dar mareste usor fondurile alocate unor programe, precum cele pentru operatiuni si intretinere ale Departamentului Apararii.

Citeste si:
Cătălin Moroșanu deschide lista consilierilor județeni PNL la...
Cătălin Moroșanu deschide...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

De asemenea, proiectul aloca suplimentar 250 de milioane de dolari pentru un program destinat femeilor, sugarilor si copiilor, ale carui fonduri fusesera reduse cu circa 350 milioane de dolari.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.