Planul de management al companiei aeriene Tarom prevede inregistrarea unor pierderi de 186 milioane lei in acest an, mai mici fata de cele din bugetul de venituri si cheltuieli al companiei, propus de Ministerul Transporturilor, care indica un rezultat negativ de 143 milioane lei.

Conform unui proiect de hotarare de guvern privind bugetul de venituri si cheltuieli pentru 2013 postat pe site-ul Ministerului Transporturilor, Tarom ar urma sa inregistreze pierderi de 186 milioane lei, nivel similar cu cel bugetat pentru 2012, cand compania anticipase un rezultat negativ de 187,2 milioane lei.

Totodata, Tarom estimeaza pentru acest an venituri de 1,28 miliarde lei si cheltuieli de 1,46 miliarde lei. Compania a bugetat anul trecut venituri de 1,24 miliarde lei si cheltuieli de 1,43 miliarde lei, transmite MEDIAFAX.

"Cifrele care au fost comunicate de catre companie la diverse momente difera. Prima cifra, legata de rezultatul anului 2012, a fost comunicata prin planul de administrare, la inceputul lunii decembrie. In luna februarie, in conformitate cu obligatia pe care orice companie de stat o are, se realizeaza bugetul companiei in termen de zece zile de la aprobarea in Parlament a bugetului de stat. In momentul respectiv s-a realizat bugetul pe 2013, care a fost aprobat de catre Ministerul Transporturilor. Cifrele pe care le discutam astazi sunt din planul de management, care sunt mult mai agresive, mult mai bune, decat cifrele din bugetul companiei, care reprezinta in acest moment un maxim. Daca pe o anumita pozitie in bugetul companiei aprobat de minister identificam suma de 100 de lei, asta inseamna ca acel este un maxim", a declarat joi Ciprian Ladunca, membru in Consiliul de Administratie al companiei, raspunzand unei intrebari.

El a adaugat ca Tarom va functiona in 2013 pe baza indicatorilor din planul de management.

Citeste si:
Dacian Cioloș: „Sistemul de sănătate va colapsa, iar încrederea în...
Dacian Cioloș: „Sistemul de...

Potrivit datelor furnizate joi de Tarom, compania a incheiat anul trecut cu o pierdere preliminara si neauditata de 236 milioane lei. Planul de management, aprobat de CA la 11 martie, prevede pierderi de 143 milioane lei in acest an, de 18 milioane lei in 2014, urmand ca in 2015 si 2016 compania sa realizeze profit de 92 milioane lei, respectiv 173 milioane lei.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.