Patru curse Lufthansa care fac legatura intre Bucuresti si Frankfurt, Munchen, Berlin si Dusseldorf au fost anulate joi din cauza grevei din Germania, au declarat pentru MEDIAFAX oficiali ai Aeroportului International "Henri Coanda" Otopeni.

Potrivit surselor citate, una dintre cursele anulate trebuia sa decoleze de pe Aeroportul Otopeni spre Frankfurt la ora 06.20 si sa revina in Bucuresti la ora 13.30.

O alta cursa de pe Aeroportul Otopeni anulata este cea spre Munchen, de la ora 06.55, care ar fi trebuit sa revina la Bucuresti la ora 12.25.

De asemenea, au fost anulate cursa de la Berlin, care trebuia sa aterizeze pe Aeroportul Otopeni la ora 14.50 si sa plece inapoi la ora 15.30, si alta cursa care era programata sa ajunga la Bucuresti de la Dusseldorf la ora 14.55 si sa decoleze la ora 15.45.

Potrivit oficialilor Aeroportului Otopeni, mai sunt alte doua curse Lufthansa, insa acestea nu au fost anulate, aeronavele urmand sa decoleze la ora 13.05 spre Munchen si, respectiv, la ora 14.10 spre Frankfurt.

Compania aeriana germana Lufthansa a anuntat anularea a peste 500 de zboruri prevazute joi in Europa, din cauza unei greve de avertisment a personalului de la sol din aeroporturile germane, pe fondul unor negocieri salariale.

"Lufthansa anuleaza aproape toate zborurile in Germania si in Europa, intre ora 5.00 (6.00, ora Romaniei) si 12.00 (13.00, ora Romaniei), de pe aeroporturile vizate de greva de avertisment", a precizat compania.

Potrivit unei purtatoare de cuvant Verdi, greva dureaza cinci ore, in intervalul 5.00-10.00 (6.00-11.00, ora Romaniei). Ea are ca scop exercitarea unei presiuni asupra conducerii, inaintea demararii, vineri, a negocierilor salariale.

Verdi cere o crestere salariala de 5,2%, pe 12 luni, pentru cei aproximativ 33.000 de salariati de la sol ai Lufthansa in Germania si garantarea locurilor de munca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.