Pierderile Oltchim (OLT), companie aflata in insolventa, s-au dublat anul trecut si au ajuns la 403,3 milioane lei (90,5 milioane euro), relateaza MEDIAFAX.

In acelasi interval, vanzarile s-au injumatatit, la 760,6 milioane lei (170,7 milioane euro), potrivit rezultatelor financiare preliminate transmise, miercuri, Bursei.

In exercitiul financiar anterior, combinatul chimic a consemnat pierderi de 198,3 milioane lei si vanzari de 1,528 miliarde lei.

In conditiile in care activitatea a fost oprita in luna august a anului trecut, Oltchim a inregistrat in 2012 pierderi din exploatare de 276,4 milioane lei (62 milioane euro), de trei ori mai mari decat cele consemnate in 2011, de 83,2 milioane lei, potrivit rezultatelor financiare preliminare si intocmite conform standardelor internationale de raportare financiara.

Oltchim a incheiat anul trecut cu datorii totale de 2,789 miliarde lei, in crestere cu peste 30%. Printre creditori Oltchim se numara BCR, CEC, Banca Transilvania, Electrica SA, SALROM si CFR Marfa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.