IMM-urile au facilitati la inchirierea birourilor din cladirile construite cu bani europeni, spun oficialii Esop , agent exclusiv pentru doua dintre aceste proiecte: West Gate si CSDA Siriului.

Printre facilitati se numara asigurarea receptiei, pazei si protectiei, serviciilor IT integrate gratuite, accesul la un centru de copiere si sali complet echipate de meeting si/sau training de catre proprietarii cladirilor care au accesat fondurile europene.

In Bucuresti cinci cladiri de birouri au disponibile la inchiriere sau pre-inchiriere spatii cofinantate din bani europeni, prin programul Axa prioritara 4 “Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local”, derulat de catre Ministerul Dezvoltarii Locale si Turismului, cu principala conditie ca o anumita cota din spatiile de birouri rezultate sa fie tranformate in incubatoare de afaceri, respectiv sa fie inchiriate numai pentru companiile mici si mijlocii, inclusiv catre start-up-uri.

Obiectivul pe termen lung al acestui program este crearea structurilor de sprijinire a afacerilor in scopul atragerii investitiilor si dezvoltarii economice durabile si reducerea ratei somajului.

In Bucuresti, in perioada 2011-2012 au fost avizate initial sapte proiecte, cu suprafete incepand de la aproximativ 1.800 mp pana la 15.000 mp, conform analizei de piata realizate de Esop Consulting.

Citeste articolul complet pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.