Ciprioti si rezidenti straini de pe insula mediteraneeana se aflau in stare de soc, dupa anuntarea unui acord cu Uniunea Europeana (UE) asupra unui plan de salvare in valoare de zece miliarde de euro.

"Solutia pe care am ales-o este dureroasa, dar este singura care ne permite sa ne continuam vietile fara probleme", a dat asigurari presedintele cipriot Nicos Anastasiades, subliniind asupra riscului "prabusirii" intregului sistem bancar de pe insula, potrivit Mediafax.

Anastasiades a anuntat ca se va adresa natiunii, duminica, pe tema planului de salvare incheiat sambata dimineata, primul in UE care implica in mare masura contributia depunatorilor.

Parlamentul, angajat intr-o cursa contra-cronometru in vederea validarii acestui acord inainte de redeschiderea bancilor marti (luni este zi de sarbatoare publica), urmeaza sa voteze acordul duminica.

Directorul unei intreprinderi belgiene se declara foarte ingrijorat. "Nu stiu inca daca acest lucru afecteaza si societatea mea, dar daca masura se aplica societatilor, acest lucru inseamna faliment pentru noi", spune el.

"Situatia este grava, dar nu tragica. Nu exista motive de panica", a incercat sa ofere asigurari un purtator de cuvant al Guvernului, Christos Stylianides.

Citeste articolul complet pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.