Premierul Greciei, Antonis Samaras, a declarat ca sustine o cota de impozitare pentru companii de 15%, intrucat ar ajuta la cresterea investitiilor si dezvoltarea economiei afectate puternic de criza, potrivit cotidianului elen Kathimerini.

In ianuarie, parlamentul elen a aprobat majorarea ratei de impozit pentru companii de la 20% la 26%, precum si un nou sistem progresiv pentru veniturile individuale, variind de la 22% la 42%.

Potrivit MEDIAFAX, Samaras a afirmat, in deschiderea conferintei Europa 2020 organizata de Comisia Europeana la Atena, ca dificultatile economice prin care trece Grecia favorizeaza dezvoltarea companiilor. Antreprenoriatul este calea de iesire din criza, a spus el.

"Doar prin initiativa privata vom iesi din criza", a spus premierul, dand vina pe sindicate si birocratie pentru problemele companiilor in a intra pe piata elena.

Grecia va inregistra al saselea an de recesiune in 2013, estimeaza economistii, dupa ce a adoptat masuri dure de austeritate pentru a primi imprumuturi de peste 200 de miliarde de euro de la statele zonei euro si FMI, necesare pentru a evita un colaps financiar al statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.