O subsidiara a Inter IKEA Group, proprietarul marcii de mobila IKEA, si compania Marriott International vor prezenta proiectul unui lant hotelier low-cost, sub brandul Moxy.

Inter IKEA investeste circa 500 de milioane de dolari pentru aproximativ 50 de hoteluri cu tarif redus in Europa in urmatorii cinci ani, afirma directori de la Marriott, printr-un parteneriat cu Marriott si un operator european. Proiectul ar putea fi anuntat oficial marti.

Hotelurile nu vor folosi mobila sau design IKEA. In schimb, grupul a recurs la o tehnica inovatoare de constructie pentru a pastra la un nivel redus costurile de constructie. Multe dintre hoteluri vor fi construite folosind camere prefabricate in alta parte si asamblate la fel ca mobila IKEA. Acest tip de constructie modulara este noua pentru Marriott, noteaza Wall Street Journal.

Primul hotel ar urma sa fie deschis la Milano intr-un an.

Inter IKEA a cautat locatii si anticipeaza ca va incepe constructia catorva hoteluri in acest an, a declarat Peter Andrews, seful diviziei hoteliere a grupuilui. Proiectul mixt vizeaza constructia hotelurilor in apropierea parcurilor de birouri, aeroporturilor, precum si a statiilor de tren si metrou. Hotelurile ar urma sa aiba intre 150 si 300 de camere.

Retail jobs

Moxy este prima tentativa a Marriott de a intra pe piata calatorilor mai tineri, cu buget limitat, scrie MEDIAFAX.

Camerele, cu pret orientativ de circa 60 de euro, au fost proiectate la Amsterdam si in alte locatii de compania Nordic Hospitality, care le-ar putea si opera. Marriott este francizorul si contribuie la proiect cu baza de date pentru clienti si rezervari, urmand sa detina brandul.

Directorii Inter IKEA au afirmat ca au vrut sa investeasca in hoteluri pentru ca sectorul pare sa se mentina relativ stabil in contextul schimbarilor economice din Europa, situatie valabila mai ales pentru hotelurile cu tarife reduse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.