Marea majoritate a mesajelor spam (mesaje promotionale nesolicitate) sunt in limba engleza, in timp ce limba romana este pe locul 8 in lume, cu 1% din mesajele spam transmise pe internet.

Astfel, 79% din mesajele spam care au circulat anul trecut pe internet au fost in limba engleza, urmata de limba rusa (5%), catalana (3%), japoneza (3%), daneza (2%), respectiv germana, franceza, romana, spaniola si chineza (1% fiecare), potrivit raportului anual privind securitatea informatica publicat de Cisco.

Cele mai multe mesaje spam au provenit in 2012 din India (12,3%), urmata de Statele Unite (11,3%), care au urcat de locul 6 in 2011 pana pe pozitia a doua ca tara de origine. Pe locul al treilea este Coreea de Sud, cu 4,6% din mesajele spam, urmata de China (4,19%), Vietnam (4%), Rusia (3,8%), Brazilia (3,6%), Arabia Saudita (3,6%), Taiwan (2,9%) si Polonia (2,7%).

Spammerii iau masuri pentru a asigura ca mesajele lor au un impact cat mai mare cu eforturi minime: volumul mesajelor spam este cu 25% mai redus in weekend decat in timpul saptamanii, respectiv cu 10% mai mare martea si miercurea, potrivit studiului Cisco.

Strategia creatorilor de mesaje spam devine tot mai elaborata de la an la an. In 2012, spammerii au desfasurat campanii atent puse la punct, dezvoltate in jurul a diverse evenimente de interes international, precum furtuna Sandy, scrie MEDIAFAX.

Majoritatea spammerilor creeaza mesaje in limba care le asigura cea mai mare expunere, tintind populatia care utilizeaza regulat email-ul. Astfel a aparut un decalaj vizibil intre limbile vorbite in tarile de origine ale mesajelor spam si limbile intalnite predominant in aceste mesaje. Niciunul dintre dialectele vorbite in India nu a intrat in top 10, situatie intalnita si in cazul Coreei, Vietnamului si Chinei.

Studiul Cisco releva totodata ca 3% din mesajele spam au atasamente, fata de 25% pentru email-ul valid, insa fisierele atasate mesajelor nedorite sunt in medie cu 18% mai mari.

Citeste si:
Dana Roba a revenit la muncă. Make-up artista, mesaj impresionant:...
Dana Roba a revenit la muncă....

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.