Numarul de angajati din sectorul bugetar trebuie redus, iar Guvernul Ponta are un "rol istoric", de a fi primul guvern deschis fata de societate si economia de piata, afirma ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

"Guvernul acesta are un rol istoric. Trebuie sa fie primul guvern care sa fie intr-adevar guvernul societatii deschise si al economiei de piata, sa nu fie doar guvernul unui sector, in dauna celorlalte. Sa nu fie guvernul administratiei impotriva societatii civile, sa fie un guvern deschis", a spus Vosganian, citat de MEDIAFAX.

El a facut aceasta afiirmatie in contextul in care spunea ca, impreuna cu ministrul Administratiei, Liviu Dragnea, si cu alti colegi din celelalte ministere, va fi realizat pana la jumatatea anului un audit "foarte sever" in sectorul bugetar pentru stabilirea numarului optim de angajati.

"Cu personalul din sectorul bugetar trebuie facut un audit foarte sever. Impreuna cu domnul Dragnea si cu alti colegi din alte ministere lucram la un astfel de audit, ca sa stim cum stam. Termenul este pana la jumatatea anului", a spus ministrul Economiei.

Potrivit lui Vosganian, numarul de bugetari trebuie redus pana in 2018, interval in care numarul locurilor de munca din economie ar trebuie sa urce cu cel putin 1 milion. In sectorul bugetar lucreaza in prezent aproape 1,2 milioane de persoane.

Citeste si Guvernul "periaza" companiile din energie: Mii de concedieri planificate


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.