Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE) ar putea fi deblocat in aprilie, caz in care absorbtia fondurilor pe acest program ar creste de la 14,45% in prezent la 35%, daca pana atunci vor intra plati de 250 milioane euro de la CE, potrivit Ministerului Economiei.

"Pana in iunie 2012 au fost primite fonduri de la Comisia Europeana de 176 milioane euro, din septembrie anul trecut pana la 31 decembrie am trimis cereri de rambursare de 196 milioane euro. Ne asteptam la Bruxelles sa primim pentru cele de la 31 decembrie 200 milioane euro, iar pana in aprilie sa mai vina 250 milioane euro daca lucrurile merg bine", a declarat joi secretarul de stat in Ministerul Economiei Adrian Ciocanea.

El a precizat ca in prezent procentajul de absorbtie a fondurilor europene pe POS CCE este de 14,45% incluzand rambursarile de pana in decembrie.

"Daca se deblocheaza programul, am putea sa dublam cota, la 35%", a spus ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

Comisia Europeana a sistat programul, anul trecut, dupa constatarea unor deficiente, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.