Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati si-a asigurat consumul de electricitate pentru perioada martie 2013 - septembrie 2014, cumparand de la compania de stat Nuclearelectrica energie in valoare de 337,1 milioane de lei (76,8 milioane euro).

ArcelorMittal Galati a cumparat o cantitate de 1,86 TWh printr-o tranzactie derulata pe piata de energie OPCOM.

Potrivit MEDIAFAX, combinatul, unul dintre cei mai mari consumatori de energie din Romania, va plati 181 lei pe MWh.

De la inceputul lunii februarie, preturile la care s-a tranzactionat electricitatea pe OPCOM au fost cuprinse intre 170 lei si 260 lei pe MWh.
ArcelorMittal Galati face parte din grupul ArcelorMittal, controlat de miliardarul indian Lakshmi Mittal.

Incepand de anul trecut, combinatul a avut dificultati in cumpararea electricitatii pe OPCOM, intrucat solicita cantitati mari de energie dar oferea preturi mici comparativ cu cele practicate pe bursa de energie.

ArcelorMittal Galati este investigata de Comisia Europeana pentru doua contracte de achizitie a energiei incheiate pe OPCOM cu Hidroelectrica in 2009 si 2010. In iulie 2012 CE a anuntat ca a ajuns la concluzia preliminara ca acele doua acorduri reprezinta ajutor de stat ilegal.

Retail jobs

Hidroelectrica a acceptat, in 2009 si 2010, preturile propuse de ArcelorMittal Galati, pe OPCOM, desi existau oferte concurente la preturi similare sau mai ridicate.

Nuclearelectrica si Hidroelectrica sunt detinute de stat, prin Ministerul Economiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.