Peste zece companii s-au aratat interesate, prin scrisori neangajante, de procesul de privatizare a Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), care se va incheia in luna iunie, a declarat, luni, ministrul pentru Societatea Informationala, Dan Nica.

"Sunt multi investitori, peste zece, care si-au exprimat interesul fata de privatizarea Postei, care au solicitat informatii suplimentare in legatura cu acest proces. Nu pot sa divulg numele investitorilor pentru s-au incheiat acorduri de confidentialitate, in conditiile in care sunt listati la bursa", a spus Nica, citat de MEDIAFAX.

El a adaugat ca, prin caietul de sarcini, Guvernul va impune investitorilor care vor participa la licitatie sa depuna o garantie in valoare de doua milioane euro, care sa impiedice repetarea situatiei de la Oltchim.

"Caietul de sarcini va costa 50.000 de euro, la care se adauga garantia de doua milioane de euro. Prin aceste masuri vrem sa impiedicam participarea acelor persoane fizice sau entitati juridice care au avut un comportament inadecvat in cadrul altor procese de privatizare", a spus ministrul, intrebat daca vor fi impuse conditii care sa blocheze accesul lui Dan Diaconescu la privatizarea Postei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.