Ministrul Energiei, Constantin Nita, se declara nemultumit de programele de eficientizare prezentate pentru activitatile de la Complexul Energetic Hunedoara si de la Societatea Nationala a Huilei.

Ministrul Energiei, Constantin Nita, s-a aflat, vineri, in Valea Jiului, pentru a analiza activitatea Complexului Energetic Hunedoara (CEH) si a Societatii Nationale a Huilei, potrivit MEDIAFAX.

Nita a declarat, la finalul intalnirii, ca este nemultumit de programul de eficientizare pe care i l-au prezentat directorii generali de la cele doua societati.

"Nu sunt multumit, dar sper sa se imbunatateasca. De exemplu, in abordarea programului de investitii si restructurare a cheltuileilor nu s-a pornit de acolo de unde este baza, adica de la pretul materiei prime. Deci, daca nu retehnologizezi minele, nu ai cum sa faci eficienta productia de energie electrica. Sunt si alte multe lucruri legate de structura costurilor, de eliminarea risipei, stoparea furturilor si asa mai departe, sunt multe", a spus Nita.

Potrivit sursei citate, in conditiile actuale nu este exclusa schimbarea echipei manageriale de la Complexul Energetic Hunedoara si de la Societatea Nationala a Huilei.

"Totul este posibil. In viata intotdeauna sunt multe necunoscute", a raspuns ministrul Energiei, intrebat daca ia in calcul schimbarea directorilor generali.

"Constat ca exista o anumita diferenta de opinie intre minerit si cei care produc energie, ceea ce nu mi se pare corect. Atunci va trebui sa vedem care e cea mai buna solutie, lasam un director de la energie sau punem unul de la minerit, in asa fel incit sa cream un echilibru care sa conduca la un management eficient, si nu la un management care toata ziua sa se bata pe scaune. Nu asta ma intereseaza pe mine", a afirmat ministrul Energiei.

Prezent la intalnirea cu administratia CEH si a Ministerului Energiei, presedintele sindicatului "Muntele", Petre Nica, s-a declarat si el nemultumit de programul de eficientizare prezentat de administratie.

Citeste si:
Ședință de guvern. Se analizează proiectul privind interzicerea...
Ședință de guvern. Se...

"Conducerea SNH a prezentat un plan pe care, sincer sa va spun, nu am avut timp sa-l aprofundez, dar, daca eu as fi ministru si mi s-ar prezenta un astfel de plan, in minutul doi as da dispozitie sa il inlocuiesc pe cel care l-a intocmit", a declarat Petre Nica, liderul minerilor din Valea Jiului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.