Business15 Februarie 2013

Lectura de un minut

Romania a deschis o emisiune de obligatiuni in dolari pe zece ani pe piata din SUA, cu un cost indicativ de 4,625% si cu o valoare de cel putin 500 de milioane de dolari.

Costul indicativ de 4,625% reprezinta nivelul de la care incep negocierile cu investitorii.

Tranzactia se incadreaza in programul de emisiuni pe termen mediu al Romaniei si este intermediata de bancile Barclays, Citibank, HSBC si BNP Paribas.

Romania va incerca sa obtina intre 500 milioane de dolari si 1,5 miliarde de dolari de pe pietele externe printr-o emisiune de obligatiuni in dolari cu maturitatea de cel putin 10 ani. Operatiunea a fost mandatata printr-un ordin al Ministerului Finantelor Publice.

Romania a mai emis obligatiuni in dolari cu un an in urma, cand a atras prin doua tranzactii 2,25 miliarde de dolari. Finantele au mai obtinut in 2012 de pe pietele externe 2,25 miliarde euro prin plasamente de obligatiuni, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Romania s-a calificat in grupele principale ale Campionatului...
Nationala feminina de handbal...

Obligatiunile in dolari emise in ianuarie si februarie 2012 au avut randamente de 6,87%, respectiv 6,45%.

Reprezentantii Ministerului Finantelor au organizat in aceasta saptamana un roadshow la New York, Boston si Londra pentru a promova emisiunea in randul investitorilor.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca Guvernul a autorizat Ministerul Finantelor sa lanseze o serie de obligatiuni pe piata SUA.

Ponta s-a aratat convins ca dobanda cu care vor fi vandute bondurile va fi sub nivelul imprumuturilor anterioare de pe piata americana, ca urmare a stabilizarii politice.

Citeste si:
9 detalii de design care arata ca arhitectii pot gasi solutii...
De ce exista ferestre zidite...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.