Produsul Intern Brut (PIB) a urcat in ultimele trei luni ale anului trecut cu 0,2% fata de trimestrul precedent, acelasi ritm modest de crestere fiind raportat si pe ansamblul anului, potrivit estimarilor Institutului National de Statistica (INS).

Conform primelor estimari, Produsul intern brut in trimestrul IV 2012 a fost, in termeni reali, mai mare cu 0,2% comparativ cu trimestrul III 2012 (date ajustate sezonier). Fata de acelasi trimestru din anul 2011, Produsul intern brut a inregistrat o crestere cu 0,3% pe seria bruta si cu 0,1% pe seria ajustata sezonier, se arata intr-un comunicat al INS.

Astfel, anul trecut economia a crescut cu 0,2% fata de 2011, fiind afectata de productia agricola slaba, scaderea investitiilor, gradul redus de absorbtie a fondurilor UE, instabilitatea politica interna si criza internationala.

Economia a evitat reintrarea in recesiune, anticipata de unii analisti dupa scaderea inregistrata in trimestrul al treilea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.