Presedintele Comisiei parlamentare de control a activitatii SRI, Georgian Pop, a declarat, marti, dupa audierea directorului Serviciului, George Maior, ca evaziunea fiscala este un fenomen ingrijorator pentru Romania, in conditiile in care nivelul evaziunii este mult peste cel mediu din UE.

"Evaziunea fiscala este un fenomen ingrijorator pentru Romania, iar daca ne uitam, comparativ, evaziunea fiscala din Romania este mult peste nivelul mediu din UE. Adaugand si criza economica, cu siguranta combaterea evaziunii si cresterea incasarior bugetare reprezinta o prioritate", a spus Georgian Pop, dupa audierea lui Maior, aratand ca acest punct de vedere este unul personal, care nu implica Comisia.

Potrivit MEDIAFAX, el a aratat ca, din punctul sau de vedere, la nivelul anului 2013 este necesara gasirea unor formule care sa faca in asa fel incat cooperarea inter-institutionala in acest domeniu sa fie mult mai eficienta.

"Informatii sunt multe. Daca o sa reusim ca aceste informatii sa le transformam in decizie politica si in actiune institutionala, eu cred ca intr-un timp reltiv scurt cresterea incasarilor bugetare din combaterea acestui fenomen va fi una semnificativa", a spus Georgian Pop, aratand ca i se pare nefiresc ca o informatie pertinenta furnizata de Serviciu sa nu fie valorificata.

El a precizat ca Maior a prezentat evolutiile din zona securitatii nationale si a posibilelor tendinte pentru anul 2013, abordand chestiuni chestiuni legate inclusiv de evaziunea fiscala.

La randul sau, directorul SRI, George Maior, a spus ca a mentionat in cadrul audierilor si aspecte fundamentale legate de securitatea economica, securitatea energetica, coruptia la nivel strategic, care sunt avute in vedere de misiunile Serviciului si activitatea sa curenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.