Data de 14 februarie, cand indragostitii sarbatoresc Sf. Valentin, aduce florariilor vanzari cu peste 300% mai mari fata de zilele obisnuite, scrie adevarul.ro.

"Barbatii sunt dispusi sa cheltuie minimum 300 de lei doar pentru a-si arata dragostea. De Sf. Valentin se cheltuie cel mai mult, chiar si pana la 6.500 de lei daca aleg pachetul de 1001 trandafiri. (...) De regula, un domn cheltuie in jur de 300 de lei de Sf. Valentin“, a punctat Gabriel Caloian, directorul general al florifrumoase.ro.

Caloian estimeaza ca in ziua de 14 februarie vanzarile online se vor ridica la aproxizmativ 50.000 de euro. In plus, piata online de flori creste cu 10-15% in fiecare an.

Ce flori sunt la mare cautare de Sfantul Valentin?

"Trandafirii rosii detin suprematia, dar se vand foarte bine si aranjamentele din garoafe rosii combinate cu bomboane de ciocolata, inimile din crizanteme olandeze sau din orhidee, precum si lalelele rosii", explica reprezentantul florifrumoase.ro.

Valentine’s Day vine ca o gura de oxigen pentru florarii, care au inregistrat in luna ianuarie cele mai slabe vanzari din an. Importatorii de flori profita de pe urma acestei sarbatori la maximum si maresc preturile cu peste 25%, spunand ca asa ar creste cotatiile la Bursa de flori din Amsterdam.

Citeste si: Cele mai proaste 10 idei pentru un cadou de Sf. Valentin


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.