Carnea de cal descoperita in lasagna, in Marea Britanie, provenea din Romania, anunta producatorul francez Comigel, conform AFP.

Carnea de cal utilizata pentru prepararea lasagna, in Marea Britanie, provenea de la un furnizor roman, a anuntat, vineri seara, presedintele Comigel, scrie MEDIAFAX.

Comigel a efectuat propria ancheta si a stabilit ca un furnizor roman a trimis carnea, prin intermediul societatii franceze Spanghero; carnea a fost impachetata in Franta si trimisa in Marea Britanie, a explicat Erick Lehagre, presedintele companiei franceze Comigel. Initial, Comigel apreciase ca era vorba de carne din Franta.

"In urma cu opt zile, ne-am dat seama ca era o problema dupa ce am fost sesizati de pe piata britanica. Am identificat furnizorul nostru, societatea franceza Spanghero", cu sediul in Castelnaudary, in sud-vestul Frantei, a continuat Lehagre.

"Furnizorul nostru ne-a comunicat ca avea carnea de la un producator roman. Am aflat ca provenea de la abatoare din Romania unde se taie vite si cai", a continuat el.

Scandalul din Marea Britanie s-a amplificat in urma cu cateva zile, cand compania britanica de congelare Findus a recunoscut ca, de aproximativ sase luni, exista probleme cu pachete de carne care ar fi trebuit sa fi fost de vita si care erau livrate de producatorul francez Comigel. Producatorul francez Comigel a precizat ca unele dintre pachetele destinate lasagna livrate companiei Findus contineau carne de cal in proportie de 99 - 100 %.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.