Totusi, jucatorul sustine ca nu a vorbit de rau reprezentativa “tricolora” si spune ca totul este “o exagerare”

Conform cotidianului bulgar "Tema Sport", fostul jucator al Universitatii Craiova si al Stelei, Eugen Trica, sustine ca nu i-a oferit informatii despre bulgari selectionerului Romaniei, Victor Piturca si spune ca acesta a mintit cand a spus asta! Totodata, acelasi cotidian a publicat o declaratie a lui Trica in care acesta ar fi afirmat ca "Mutu este cel mai periculos jucator al Romaniei, in rest ceilalti, Dica sau Ganea, nu conteaza". Pe de alta parte, fotbalistul legitimat la TSKA Sofia afirma ca nu a vorbit niciodata de rau nationala Romaniei si ca ceea ce a aparut sunt exagerari ale presei. De notat ca, nu cu mult timp in urma, presa bulgara sustinea ca Adrian Mutu l-ar fi jignit pe selectionerul nationalei din tara vecina, Hristo Stoicikov, fapt infirmat categoric de jucatorul Fiorentinei.

L-a facut mincinos pe antrenorul "tricolorilor"!

Romanii au ramas socati cand in paginile cotidianului bulgar "Tema Sport" a aparut un interviu cu fotbalistul Eugen Trica in care acesta desfiinta practic nationala Romaniei si pe selectionerul Victor Piturca! "Piturca spune prostii. Nu ii spionez pe bulgari. Nu sunt un spion, nu sunt James Bond. Sunt jucatorul echipei TSKA Sofia si asta este cel mai important lucru din cariera mea", ar fi spus jucatorul formatiei TSKA Sofia. Mai mult, Trica ar fi precizat ca "nici nu ma mai intorc in Romania, pentru ca familia mea este aici. Nu am primit nici o sansa de a juca in echipa nationala a Romaniei, asa ca nu am ce sa vorbesc cu Piturca".

Totodata, in continuarea interviului din "Tema Sport", fostul mijlocas al Universitatii Craiova si al Stelei ar fi spus ca echipa Romaniei este una slaba, doar Mutu fiind un jucator demn de luat in seama: "Dica, Ganea nu conteza. Mutu este cel mai mare pericol pentru Bulgaria. Nu trebuie comise faulturi intre 16 si 20 de metri, deoarece este foarte periculos la loviturile libere. Daca nu in procentaj de suta la suta, 99 la suta este gol cand Mutu executa astfel de lovituri".

"Este o exagerare"

Dupa valva creata de acest interviu, Eugen Trica a tinut sa precizeze ieri ca ziaristii bulgari au exagerat, declaratiile sale fiind prezentate intr-un totul alt context. Jucatorul sustine ca bulgarii s-au aratat foarte iritati cand Victor Piturca a afirmat ca "principalul meu spion e Trica", motiv pentru care ziarele lor au titrat despre roman: "Iata-l pe James Bond". Astfel, fotbalistul a tinut sa infirme faptul ca ar fi oferit amanunte despre nationala Bulgariei. "Le-am zis doar ca daca ma acuza ca am dat secrete romanilor, le spun si lor sa evite sa faulteze la marginea careului pentru ca le da gol Mutu din lovitura libera. Vreau sa se stie ca nu am vorbit de rau nationala Romaniei si pe nici un fotbalist al ei. Se fac exgerari in presa de ambele parti si, din pacate, eu sunt la mijloc", a afirmat Trica.

Viorel Paunescu: "Piturca nu ia bani de la hotelul Rex"

In afara interviului cu (trunchiat sau nu) cu Eugen Trica, presa bulgara a mai lansat o acuza. Care il vizeaza pe selectionerul Romaniei, Victor Piturca. Astfel, cotidianului "Meridian Match" il suspecteaza pe antrenorul reprezentativei noastre ca ar fi decis ca "tricolorii" sa joace la Constanta deoarece ar primi un procent de la Viorel Paunescu, patronul hotelului "Rex" din Mamaia, locul in care este cazata echipa romana. Paunescu a infirmat insa categoric acest lucru, sustinand ca hotelul nici nu i-ar mai apartine deoarece l-a vandut la mijlocul acestei luni familiei Adamescu, care detine compania "Astra Asigurari" si magazinul "Unirea". "Nu am nici o relatie cu Victor Piturca in privinta hotelului Rex. De altfel, acesta nici nu se mai afla in proprietatea mea din 10 august. Hotelul Rex are un contract cu FRF prin care incaseaza bani de la federatie si nu Piturca de la hotel", a tinut sa precizeze presedintele Federatiei Romane de Natatie.

Paul Codrea s-a transferat la Siena

Mijlocasul Paul Codrea s-a transferat de la Palermo la Siena, urmand sa fie detinut de cele doua grupari in coproprietate. Aflat in prezent in cantonamentul echipei nationale a Romaniei, Codrea se va alatura noii sale formatii dupa meciul "tricolorilor" cu Albania, de la Tirana. Romanul a debutat in Serie A pe 1 februarie 2004, la Perugia, intr-un meci cu Parma (2-2) si este al doilea fotbalist din tara noastra care ajunge in curtea clubului Siena, dupa Alin Stoica. Acesta din urma nu a apucat insa sa joace nici un meci in lunile petrecute la gruparea italiana.

O decizie absurda...

L-am admirat si continui sa-l admir pe selectionerul Victor Piturca pentru ca in dese randuri a dat dovada de intransigenta. Pentru ca fara asa ceva nu se mai poate obtine nimic in fotbalul actual de performanta.

Absolut nimic. Am scris inaintea meciului amical cu Cipru, de acum doua saptamani, ca n-avea voie sa-i accepte lui Adrian Mutu intarzierea de la lot. Ei bine, nici pana acum n-am aflat care a fost motivul intarzierii, dar Mutu a marcat un gol foarte frumos (ii dorim s-o faca si in partida cu Bulgaria) si toata lumea a trecut cu vederea incidentul. Ba mai mult, s-a spus ca Mutu s-ar fi invoit la Mircea Sandu si Mircea Sandu este cel care a decis, ca doar el este si seful lui Piturca.

Iata insa ca la reunirea lotului pentru meciul foarte greu de sambata s-a petrecut o intamplare nenorocita. Dorinel Munteanu a anuntat si el ca intarzie o zi, cel mult doua, pentru ca are un deces in familie.

Cel care a sarit ca ars a fost tocmai slectionerul. "O zi ii accept, doua in nici un caz. Mai bine sa nu mai vina"!

Principial Victor Piturca are dreptate. Dar privind lucrurile prin prisma umanului, a omeniei, a civilizatiei si credintei strabune el nu poate fi privit decat ca un... tiran.

Mai intai pentru ca un mort nu se poate ingropa cat ai bate din palme, si cand vrea oricine. Iar in al doilea rand la mijloc este vorba nu de Mutu sau de Contra, ci de Dorinel Munteanu, un fotbalist model care joaca la fel si daca-l scoli in miez de noapte.

De aceea mi se pare absurda decizia lui Victor Piturca.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.