Dinamo si Rapid au avut sansa la tragerea la sorti a turului intai al Cupei UEFA, desfasurata la Monte Carlo. Pentru a ajunge in grupele C2, "cainii" se vor lupta cu grecii de la Skoda Xanthi, in timp ce giulestenii vor trebui sa elimine pe Nacional Madeira (Portugalia).

Dinamo a avut emotii mari la tragerea la sorti de la Monte Carlo, chiar daca a fost desemnata cap de serie a Grupei 6. Din aceeasi grupa a mai facut parte si teamul englez Tottenham Hotspur, dar care nu a fost in urna echipelor favorite, astfel ca exista posibilitatea ca gruparea din stefan cel Mare sa se confrunte cu britanicii. Emotiile s-au intetit cand din Grupa 6 au mai ramas de extras patru echipe, printre care si Dinamo si Tottenham. Zeita Fortuna a fost de partea "cainilor", care vor intalni in primul tur al Cupei UEFA formatia greaca Skoda Xanthi.

"Se putea si mai rau: Tottenham. Acum nu detinem practic nicio informatie despre Xanthi, dar important este ca se joaca primul meci acolo. Pana la ora primei manse este timp pentru corectii in joc, pentru continuarea procesului de omogenizare si pentru o documentare atenta. Indiferent de numele adversarului, Dinamo trebuie sa faca ce si-a propus, adica atingerea pentru al doilea an consecutiv a fazei grupelor, apoi depasirea acesteia. La prima vedere, scopul pare mai usor de atins cu Xanthi decat cu Tottenham", a spus presedintele CA al FC Dinamo, Nicolae Badea.

De-a lungul istoriei competitiilor europene, Dinamo a intalnit de doua ori echipe din Grecia, reusind de fiecare data calificarea in fazele urmatoare. Prima confruntare cu o echipa elena a avut loc in sezonul 1970-1971, in turul intai al Cupei UEFA, cand gruparea din stefan cel Mare a dat piept cu PAOK Salonic, de care a trecut cu scorul general de 5-1. Cea de-a doua intalnire s-a petrecut in urma cu 17 ani, in turul doi al Cupei Cupelor, Dinamo intalnind atunci pe Panathinaikos Atena, pe care a eliminat-o dupa 2-0 in deplasare si 6-1 in "Groapa".

Rapid, la a doua intalnire cu o echipa lusitana

Si Rapid a scapat de un nume cu greutate. Chiar daca la tragerea la sorti a fost cap de serie, sortii ii puteau scoate in fata pe West Ham United, care s-a aflat in urna echipelor cotate cu a doua sansa in Grupa 7. Pentru a ajunge in grupele Cupei UEFA pentru al doilea an consecutiv, giulestenii trebuie sa treaca de portughezii de la Nacional Madeira. "Este o echipa dificila, care se bazeaza pe jocul tehnic si pe forta fizica. Oricum, noi vom face tot ce este posibil pentru a ne califica in grupele Cupei UEFA", a precizat Razvan Lucescu.

Singura intalnire dintre Rapid si o formatie portugheza dateaza de acum 37 de ani, cand giulestenii au fost eliminati in primul tur al Cupei UEFA de Vitoria Setubal, dupa doua infrangeri: 1-3 in deplasare si 1-4 pe teren propriu. "Se putea si mai bine, dar si mai rau. Cred ca avem prima sansa. Avem ceva informatii nu prea imbucuratoare de la Marius sumudica, fostul rapidist care a evoluat si la Nacional. Cred insa ca avem puterea sa castigam. Vestile proaste ar fi ca umiditatea este foarte mare si tribunele sunt apropiate, ca si in Giulesti, dar sunt sigur ca fanii lor nu se pot compara cu ai nostri", a declarat secretarul general al Rapidului, Constantin Zotta.

Prima mansa a turului inaugural al Cupei UEFA se va disputa pe data de 14 septembrie, Dinamo urmand sa joace in deplasare, iar Rapid pe teren propriu, returul fiind programat peste doua saptamani.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.