Pugilistul britanic David Haye l-a invins, sambata noapte, pe rusul Nikolai Valuev, la puncte, devenind astfel campion mondial WBA la categoria grea.
Doi dintre arbitri au acordat victoria lui Haye, scor 116-112, in timp ce al treilea a apreciat meciul drept o remiza, scor 114-114, relateaza NewsIn citand cotidianul spaniol Marca.

Haye, care are 29 de ani, a spus dupa meci: "Aceasta victorie inseamna foarte mult pentru mine. De copil am visat sa cuceresc titlul mondial la catergoria grea. Este ceva impresionant, un vis care a devenit realitate. L-am lovit pe Valuev la cap la inceputul meciului si cred ca a fost lucrul cel mai dur pe care l-am lovit vreodata. A fost ca si cum as fi dat intr-un zid de caramida".

Valuev a explicat care a fost cheia succesului britanicului: "Totul a fost in ultimul sau asalt. Acest meci a fost ca un maraton pentru mine, nu am fost pregatit sa alerg foarte mult".

Valuev are 36 de ani si in 2005 l-a invins pe John Ruiz si a cucerit titlul mondial WBA, iar in 2007 l-a pierdut in fata lui Ruslan Chagaev. Un an mai tarziu Valuev a redevenit campion mondial, dupa ce Chagaev s-a accidentat si nu a putut sa isi apere centura. Acesta este cel de-al doilea meci in care rusul a luptat pentru a-si apara titlul, primul avand loc in decembrie, cand l-a invins pe Evander Holyfield.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.