Sport 6 August 2009 15:51
Inceperea campionatului de fotbal din Argentina a fost amanata deoarece cluburile din prima liga au datorii foarte mari, iar Federatia Argentiniana de Fotbal nu a gasit inca o rezolvare a acestei probleme, informeaza Reuters.
Sediul federatiei a fost atacat de aproximativ 100 de protestatari, care au spart geamurile si au cerut demisia presedintelui Julio Grondona.

"Comitetul Executiv al Federatiei a decis marti noapte ca toate diviziile sa nu inceapa la data stabilita",
a anuntat forul intr-un comunicat, citat de NewsIn.

"Hotul Grondona" si "Grondona, mincinos si tradator" au fost cateva dintre mesajele scrise pe zidurile sediului, inainte ca politia sa intervina.

Campionatul Apertura trebuia sa inceapa la data de 14 august, iar oficialii sustin ca echipele argentiniene participante in Copa Sudamericana nu vor fi afectate si nici nationala pregatita de Diego Maradona.

In comunicat se mai arata ca forul incearca sa gaseasca solutia cea mai buna pentru rezolvarea problemelor. Grondona, care este si vicepresedinte al FIFA, a discutat cu reprezentantii statului si cu cei ai sindicatului fotbalistilor.

"Solutia ar putea fi ca Federatia sa primeasca mai multi bani din drepturile de televizare", a spus presedintele.

Potrivit unor surse, cluburile au datorii de aproximativ 78 de milioane de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.