Desi s-a tras cortina peste majoritatea campionatelor, fotbalul nu a intrat inca in vacanta. Doar o zi ne mai desparte de cel mai important eveniment fotbalistic al acestei veri, Cupa Confederatiilor. Opt nationale se vor alinia la acest eveniment fotbalistic gazduit in acest an de Germania: Brazilia, Argentina, Germania, Australia, Tunisia, Grecia, Japonia si Mexic.

Cele opt tari care se vor confrunta in acest campionat sunt impartite in doua grupe. Argentina, Australia, Germania si Tunisia formeaza grupa A, iar Brazilia, Grecia, Japonia si Mexic - grupa B. Meciurile se vor juca in cateva dintre cele mai importante orase germane, precum Frankfurt (Waldstadion), Hanover, Leipzig (Zentralstadion), Cologne si Nuremberg (Franken-Stadion). Campionatul, care va dura doua saptamani, va debuta maine cu meciul Argentina - Tunisia, urmat de partida Germania - Australia. Cupa Confederatiilor se va incheia miercuri, 29 iunie, cand vor avea loc cele doua finale.

Brazilia - dijmuita de vedete

De la acest eveniment vor lipsi insa cateva dintre cele mai mari vedete ale fotbalului mondial. Astfel, Brazilia, campioana mondiala en-titre, va evolua la Cupa Confederatiilor fara trei jucatori din Europa: Ronaldo (Real Madrid), Roberto Carlos (Real Madrid) si Cafu (AC Milan), pe care selectionerul Carlos Alberto Parreira a preferat sa-i lase sa se odihneasca. Nu acelasi lucru s-a intamplat si cu Ronaldinho (Barcelona) si Andriano (Inter Milano), cei doi neprimind acceptul antrenorului de a absenta. Directorul nationalei, Americo Faria, i-a amenintat pe jucatorii care nu doreau sa participe la aceasta competitie ca acestia nu vor fi inclusi anul viitor in lotul pentru Campionatul Mondial.

Jucatorul formatiei FC Barcelona, Ronaldinho, a recunoscut, duminica seara, ca mai multi fotbalisti brazilieni care evolueaza in Europa sunt "putin obositi" dupa sezonul recent incheiat si inaintea Cupei Confederatiilor, care incepe pe 15 iunie. "Pentru mai multi jucatori este finalul sezonului, astfel ca sunt putin obositi", a adaugat Ronaldinho, la finalul unui antrenament efectuat de nationala Brazilei in Germania. Fara a mentiona vreun nume, Ronaldinho a declarat ca mai multi jucatori care evolueaza in Europa se afla "tot timpul in legatura cu preparatorii fizici ai echipei nationale si urmeaza un program specific de recuperare".

Divizia A - reprezentata de McKain si Thwaite

Desi Romania nu participa la aceasta competitie, fotbalul romanesc va fi totusi reprezentat la acest campionat de catre doi dintre jucatorii lui FC National. Fundasii Michael Thwaite si Jon McKain au fost inclusi in lotul echipei Australiei, fiind singurii fotbalisti din campionatul nostru care vor participa la Cupa Confederatiilor.

Franta este actuala detinatoare a trofeului

Cupa Confederatiilor se afla acum la cea de a saptea editie. Incepand din 1999, acest turneu se organizeaza cu un an inaintea Cupei Mondiale, in tara care va gazdui respectiva competitie, dorindu-se ca acesta intrecere sa fie un fel de examen final pentru tara care gazduieste Mondialul. Ultima editie a Cupei Confederatiilor s-a desfasurat in 2003 a si a fost castigata de Franta.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.