Sport 21 August 2008 11:46
Directorul general al Rapidului, Constantin Zotta, a declarat astazi ca doreste ca scandalul cu Dinamo sa inceteze, insa a precizat ca ros-albii au fost cei care au inceput, avertizand ca gruparea giulesteana va raspunde daca va fi din nou provocata, relateaza NewsIn

"Totul a inceput acum zece zile, cand cei de la Dinamo au facut o cerere catre FRF sa amane meciul cu Rapid, programat pentru ziua de sambata. Motivul invocat a fost acela ca Dinamo avea jucatori convocati la nationala, pentru meciul cu Letonia. Consideram ca aceasta cerere a fost absurda. Sunt atatea meciuri care se joaca din trei in trei zile. Nu am fost de acord cu cererea lor. Am fost fortati de o adresa FRF sa jucam duminica sau luni. Pana la urma, Liga a hotarat ca meciul sa aiba loc duminica. Acesta a fost un prim pas de a pune presiune pe Rapid", a spus Zotta intr-o conferinta de presa.

Oficialul rapidist a continuat tirul acuzatiilor la adresa clubului Dinamo: "Al doilea pas a fost facut de Mircea Rednic prin venirea sa la Galati. A incercat sa faca totul astfel incat sa se creada ca Dinamo e lezata de faptul ca el nu a fost lasat sa intre pe stadion. A facut niste declaratii grave, care au avut darul de a incita. Acele declaratii au fost jignitoare la adresa clubului Rapid. A spus ca nu mai luam niciun campionat si ca o sa-l pomenim. Si directorul general al lui Dinamo a facut o declaratie in care ne-a atacat istoria si actionarul majoritar".

Zotta a precizat ca in aceste conditii era normal ca gruparea giulesteana sa reactioneze: "Noi nu am jignit. Daca va uitati in dictionarul explicativ, cuvantul avorton inseamna 'fiinta nascuta inainte de termen'. Nu este un cuvant dur. Noi nu am facut altceva decat sa reamintim celor mai tineri putina istorie. Dupa cum se stie, clubul Dinamo a participat in Divizia A inca de la infiintare".

Directorul general al clubului Rapid a mai precizat insa ca doreste ca scandalul dintre cele doua grupari sa se incheie: "Sper ca cealalta parte sa termine cu aceste instigari. Sper sa nu fie razboi. Am fost instigati permanent, asta inseamna ca le e frica de noi. Si noi ne temem de ei, pentru ca au o echipa foarte buna. Daca vor continua, isi asuma riscul: raspunsurile noastre. Cate titluri a luat Unirea Urziceni, de exemplu? Niciunul! Cu toate acestea, ii respectam. Noi am spus ca Badea e soim al patriei? Nu! Ne dorim ca rapunsul sa il dam pe teren. Forta o s-o aiba Spadacio, Herea, Maftei, Marius Constantin si ceilalti. Sunt convins ca vom face un joc mare si vom castiga".

Intre conducerile cluburilor Dinamo si Rapid s-a iscat un scandal dupa ce tehnicianului formatiei din Stefan cel Mare, Mircea Rednic, nu i s-a permis accesul pe stadionul din Galati la partida dintre Otelul si Rapid. Acesta a acuzat conducerea Rapidului ca i-a interzis accesul pe arena, desi oficialii giulesteni neaga vehement. Presedintele executiv al lui Dinamo, Cristian Borcea, i-a ironizat la randul sau pe rapidisti: "Au jucat 25 de ani in Divizia B si nu sunt obisnuiti cu fotbalul mare (...) Mergem sa castigam in Giulesti, dar noi nu ne batem cu ei, ci cu Steaua".

Conducerea clubului Rapid a atacat marti in termeni duri reactia presedintelui dinamovist Cristian Borcea: "Dinamovistul care si-a dus 'dusmanul de-o viata', Steaua, in Liga Campionilor, Cristian Borcea, n-a avut dreptate decat intr-o singura privinta, atunci cand a pomenit despre cei '25 de ani'. Exact atatia ani de existenta avea Rapid in momentul in care acest al doilea avorton al fotbalului romanesc, Dinamo, si-a facut aparitia printr-un abuz grosolan".

Derby-ul Rapid-Dinamo, din cadrul etapei a 5-a a Ligii I, se va disputa duminica, de la ora 20:45.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.