Membrii grupului acuzat de infractiuni informatice au fost prezentati astazi Tribunalului Valcea, cu propunerea de prelungire a mandatelor de arestare preventiva, insa instanta a amanat luarea unei decizii ca urmare a faptului ca unul dintre invinuiti, cetatean iordanian, nu a avut translator, transmite NewsIn.

Prin urmare, grupul - din care face parte si un minor al carui mandat de arestare a fost deja prelungit saptamana trecuta - ramane in arestul Inspectoratului de Politie al judetului Valcea (IPJ).

Tinerii acuzati de fraude informatice risca pedepse cu inchisoarea cuprinse intre 5-12 ani, pentru fraude pe internet, dar si de la 10-la 20 de ani detentie pentru furt calificat, cu prejudiciu deosebit de grav.

Luna trecuta, membrii unei retele care intra ilegal in sisteme si conturi bancare si apoi organiza licitatii fictive pe diferite site-uri, au fost arestati la Ramnicu Valcea, in urma unei ample actiuni, denumita “MALWARE “ si declansata simultan in localitati din judetele Valcea, Cluj, Teleorman Sibiu, Hunedoara si in municipiul Bucuresti. La aceasta actiune au participat 80 politisti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminitatii Organizate Valcea, Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Pitesti si Directiei Generale de Combatere a Criminalitatii Organizate, Detasamentului Politiei de Interventie Rapida Valcea, cu sprijinul SCCO Sibiu, SCCO Hunedoara, 100 de jandarmi ai Brigazii Speciale de Interventie "Vlad Tepes" Bucuresti, precum si reprezentanti FBI.

Persoanele arestate in acest caz sunt suspectate ca ar fi comis fraude informatice in SUA, liderul retelei fiind Romeo Chita, din Ramnicu Valcea, care a fost gasit in locuinta inchiriata in Capitala de la sotia deputatului PD-L Dumitru Puzdrea.