Social 7 August 2008 14:52
Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a prelungit pana joi, la ora 16, avertizarea de cod portocaliu pe raul Prut, intre localitatile Ungheni si Falciu, judetele vizate fiind Iasi si Vaslui, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de institutie.

INHGA avertizeaza ca, la statiile hidrometrice Prisacani si Dranceni, nivelul Prutului va fi cu 5-15 cm peste cotele de pericol, fara a exista insa posibilitatea depasirii coronamentului digului.

In plus, INHGA a transmis atentionare de cod galben, tot pana miercuri dupa-amiaza, pe raul Prut, pentru sectorul Stanca Aval - in amonte de Ungheni, precum si pe sectorul aval Falciu - Oancea, zone aferente judetelor Botosani, Iasi, Vaslui si Galati.

Hidrologii estimeaza ca la statia hidrometrica Stanca Aval nivelurile se vor situa cu 20-30 cm peste cota de inundatie, insa nu vor depasi cotele coronamentului digului.

Institutul de Hidrologie avertizeaza ca fenomenele vizate de acest atentionari tin de propagarea viiturii formate anterior, cu situarea nivelurilor peste cotele de aparare.

Sursa video: realitatea.net


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.