Social 6 August 2008 03:06
Ministerul Internelor si Reformei Administrative si Sindicatul Politistilor vor initia un demers comun adresat Ministerului Justitiei in care vor cere ca noul Cod Penal sa pedepseasca infractiunea de ultraj mult mai aspru, a declarat, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al MIRA.

Potrivit purtatorului de cuvant al MIRA, Marius Tache, subiectele unei intalniri care a avut loc, marti, intre ministrul Cristian David si liderii Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC) au privit acordul privind raporturile de serviciu intre cele doua parti, proiectul de modificare a statutului politistului, asigurarile de viata ale politistilor, coeficientii de ierarhizare a agentilor de politie si aspectele ce tin de inasprirea faptelor de ultraj, pentru a descuraja actele riposta impotriva actiunilor legale ale politistilor investiti cu exercitiul autoritatii de stat.

La propunerea ministrului internelor si reformei administrative, MIRA si SNPPC vor initia un demers comun adresat Ministerului Justitiei pentru a avea in vedere, in contextul elaborarii noului Cod Penal, marirea pedepselor pentru ultraj.

Demersul va avea ca fundament analiza cazurilor de ultraj comise impotriva politistilor in ultimii 2 ani, document intocmit de catre Inspectoratul General al Politiei Romane si din care reiese ca in anii 2006 si 2007, aproape 500 de politisti au fost agresati.

In ceea ce priveste acordul privind raporturile de serviciu, cele doua parti au aprobat forma finala a acestuia, documentul fiind semnat in timpul intalnirii de marti.

Totodata, s-au conturat etapele si demersurile legislative care sunt necesare pentru promovarea unui act normativ vizand asigurarile de viata ale politistilor, la acest moment existand un proiect de politica publica inaintat, de catre MIRA, Guvernului Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.