Social 5 August 2008 17:35
Directorul de studii al Liceului particular George Pop de Basesti, Meda Leordean si eleva Ileana Botici, cercetate in cazul fraudarii examenului de bacalaureat la Sighetu Marmatiei, raman in arest preventiv, a decis, marti, Curtea de Apel Cluj, transmite corespondentul NewsIn.

Eleva Ileana Botici este acuzata de DNA / Serviciul Teritorial Cluj de cumparare de influenta, la fel ca alti 126 elevi care au dat examenul de bacalaureat la Grupul Scolar pentru Industrie Mica si Servicii din Sighetu Marmatiei, dar si de complicitate la trafic de influenta. Meda Leordean este acuzata de procurorii anticoruptie de luare de mita si trafic de influenta, in calitatea sa de secretar al centrului de examinare.

"In cauza privind pe Botici Ileana Mirela si Leordean Virginica Meda, Curtea de Apel a respins ca nefondate recursurile formulate de acestea impotriva incheierii prin care Tribunalul Maramures a prelungit durata arestarii preventive”, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.

Totodata, in ceea ce priveste recursul formulat de Ileana Botici la decizia Tribunalului Maramures de a nu o elibera sub control judiciar, Curtea de Apel Cluj a amanat luarea unei decizii pana pe 12 august. "In cauza privind pe Botici Ileana Mirela, avand ca obiect cerere de liberare provizorie sub control judiciar, s-a amanat pentru data de 12 august 2008 judecarea recursului declarat impotriva hotararii Tribunalului Maramures prin care a fost respinsa cererea de punere in libertate sub control judiciar formulata”, se mai arata in comunicatul de presa al instantei clujene.

DNA - Serviciul Teritorial Cluj a inceput urmarirea penala impotriva tuturor elevilor care au sustinut examentul de bacalaureat la Grupul Scolar pentru Industrie Mica si Servicii din Sighetu Marmatiei, judetul Maramures.

Surse DNA au confirmat, in data de 25 iulie, ca este vorba de 126 de elevi invinuiti de cumparare de influenta si 40 de profesori care sunt acuzati ca ar fi luat mita pentru a da note de trecere liceenilor, care ar fi platit, fiecare, cate 1.000 de lei pentru a promova examenul. Cei 40 de profesori sunt membri comisiei de bacalaureat, profesori supraveghetori, cat si profesori care au predau la diferite scoli din Sighetu Marmatiei.

Directorul de studii al Liceului particular George Pop de Basesti, filiala Sighet, Meda Leordean, care este si secretar al Grupului Scolar pentru Industrie Mica si Servicii din Sighetu Marmatiei, a fost arestat preventiv in data de 10 iulie, de judecatorii Tribunalului Cluj, iar eleva Ileana Botici a fost arestata cinci zile mai tarziu, ea recunoscand, in declaratia data procurorilor, ca ar fi strans sume de bani de la candidatii la examenul de bacalaureat. Ileana Botici a urmat cursuri cu frecventa redusa la liceul particular din Ulmeni si a sustinut bacalaureatul la centrul din Sighetu Marmatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.